Recept van Olivier Bauche, La Gloriette.
Ingrediënten:
600 gr carpaccio van hertenfilet uit Nieuw Zeeland
300 gr knolselder
1 rode biet
notenolie
honing
Balsamico azijn
zout en peper
Balsamico crème
room
sap van 1 citroen
1dl arachide olie
1 eigeel
jonge scheuten
Bereidingswijze:
Rasp de knolselder in fijne sliertjes kruid met het sap van de citroen, zout, peper en room. Chips van rode biet: in fijne plakjes snijden, laten schrikken in kokend water en krokant bakken in de oven op bakpapier. Coulis van rode biet: gekookte rode biet mixen met een beetje water, het eigeel en binden met de olie.
De dressing: de honing, Balsamico azijn en notenolie lichtjes opwarmen en mixen. Snij dunne carpaccioplakjes van de hertenfilet, strijk ze aan één in zijde met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Rol de carpaccio rond de selderijsla.