Recept van Steven Dehaeze, Culinair.
Ingrediënten:
Hamburger:
400 gr Cervena van de schouder
1 ui
1 ei
1 teentje look
50 gr broodkruim
1 lepel mosterd
Enkele druppels tabasco
Zwarte peper
Zeezout
Olijfolie
Gel van zwarte olijf :
70 gr Zwarte olijven ontpit
0,6 gr Agar agar
30 gr Consommé of gevogeltebouillon
1 gr Inkt van sepia
Chutney van mango :
100 gr Mango
135 gr zure Appel
1/2 Rode peper
40 gr witte rozijnen
1/2 geraspte citroen
1/2 teentje look
Mespuntje kurkuma
Mespuntje mosterdpoeder
Zout
10 gr Gember
10 cl Ciderazijn
80 gr bruine cassonadesuiker
Ganzenlever
Granny Smith appel
Red fenel
Basilicum
Bereidingswijze:
Hamburgers: Bereid het mini Nieuw-Zeelands hertenvleesburgertjes, laat dezeeven rusten in de koelkast. Bak deze. Gel van zwarte olijf: De ontpitte olijven even koken in de consommé of bouillon, cutteren en inkt van sepia en agar agar toevoegen. Laten opstijven en afgekoeld cutteren en in een spuitzak steken.
Chutney van mango: alle ingrediënten samenvoegen en op een zacht vuur gedurende een uurtje laten trekken, daarna doormixen en laten afkoelen.
De rauwe ganzenlever fijn snijden, kruiden met zeezout en oprollen. De appel eveneens fijn snijden en oprollen.