Recept van Shannon Campbell.
Ingrediënten
1 kilo Cervenavlees, van de schouder of bil
2-4 blikken chipotel pepers in adobo saus
1 rode ui, gesnipperd
5 teentjes knoflook, fijngesneden
2 laurierblaadjes
1 theelepel gerookte paprika (optioneel)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kruidnagel
1 eetlepel zeezout
100 ml limoensap
100 ml ciderazijn
500 ml rund of wild bouillon
80 g reuzel of plantaardige olie
Gerookte zout (optioneel)
Koriander, geraspte kaas, zure room, avocado’s en hete saus voor de garnering
Bereiding
Doe alles in stoofpot/pan en stoof tot het vlees uit elkaar valt, dit zal ca. 2 uur duren.
Trek het vlees van de beenderen en versnipper met een vork of je vingers. Roer de reuzel of olie en gerookte zout naar believen erdoor opdat het mooi het vlees afdekt. Giet het stoofvocht erover.
Serveer op plakjes gebakken maïsbrood met guacamole, geraspte kaas, zure room en hete saus.