Cervena_04_web

Recept van Graham Brown.

Cervena vlees hoeft u normaal niet en zeker niet te lang te marineren. Voor deze bereiding geeft de marinade het vlees een heerlijke plakkerige textuur.

Voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten + 2 uur marineren tijd
Koken: 8 uur vacuüm + 20 min

INGREDIËNTEN

Voor de ribben:
4 x 6 Cervena korte ribben, vacuüm verpakt

Voor de Yaki marinade / glazuur:
50ml zoete chilisaus
50ml hoisinsaus
100ml lichte sojasaus
100ml mirin
50ml rijstwijnazijn
15g gemalen gember
4 teentjes knoflook, geperst
1 volle eetlepel sesamzaad
1 theelepel sesamolie

Voor de wortel en komkommer salade:
2 wortels
1 Libanese of Japanse komkommer
1 kleine rode ui, fijn gesneden
2 lente-uitjes, heel fijn gesneden (Chinese stijl)
Een klein handvol geplukte korianderblaadjes

Voor de dressing:
10g gemberwortel, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
2 limoenen – fijn geraspte schil van 1 het sap van 2 limoenen
10g palmsuiker
2 eetlepels sesamolie
1 milde Thaise chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden

BEREIDING

Gaar de ribbetjes gedurende 8u sous vide bij 62°C. laat afkoelen.
Om de yaki marinade te maken, doe alle ingrediënten in een kleine pot en zet op middelhoog vuur. Breng aan de kook, giet het in een ondiepe ovenvaste pan en laat afkoelen. haal de ribben uit de zak en marineer ze in het gekoelde yaki mengsel gedurende twee uur, vaak omdraaien.
Terwijl de ribbetjes marineren, de wortel en komkommer salade klaarmaken. Doe alle dressing ingrediënten in een kleine kom en meng met de klopper. Dek af en zet weg.

Snij de wortel en komkommer in strips met een dunschiller. dek af en bewaar in de koelkast.
Verwarm de oven tot 200 ° C. Zet de ribben in de oven en verwarm gedurende 10 minuten, vervolgens grillen op de barbecue. Bedruip vaak met de Yaki marinade.
Net voor het opdienen, gooi de ingrediënten voor de salade samen met de dressing.
Om te serveren, snijd de ribben en serveer met de salade. Eventuele resterende marinade kan mee worden geserveerd.